U hebt waarschijnlijk gehoord dat veel over het Atkins Dieet over de jaren. U weet, dat enorm populair en controversieel dieet dat gaat snijden direct op uw inname van koolhydraten. Wellicht hebt u ook gehoord van “ketogeen dieet” – het is een meer wetenschappelijke Goji Bessen termijn dus je kan het niet herkennen. Wist je dat het Atkins-Dieet is een vorm van het ketogeen dieet? In dit artikel zullen we een korte blik op wat de term betekent en mijn ervaring van dit type van dieet.

De Goji Bessen Atkins Dieet

De original Atkins-Dieet boek Dr. Atkins’ Dieet Revolutie, werd uitgebracht in 1972. Dr. Robert Atkins geïnteresseerd was, onder andere, in het krijgen van zijn eigen gewicht onder controle te houden. Vooral het gebruik van self-experimenten van de technieken die hij gevonden dat het eten van een dieet laag in koolhydraten de neiging om hem op gewicht te verliezen snel. Zijn vader was op basis van de research papers en, als een gevolg van zijn eigen studies, werd hij ervan overtuigd dat de wetenschap achter het dieet was. Het resulterende boek was een doorslaand succes, de komende 30 jaar tot aan zijn dood in 2003, Robert Atkins bleef produceren populaire dieet boeken, gebaseerd op het laag-koolhydraat-principe.

Ketogeen Dieet

goji berriesSommigen beweren dat alleen de eerste fase van het Atkins Dieet is “ketogeen” maar het is duidelijk dat dit element staat centraal in het gehele dieet. Er zijn vele andere diëten van dit type met verschillende namen en stellingen, maar als ze praten over de ernstige beperking van de inname van koolhydraten, dan zijn ze waarschijnlijk vormen van het ketogeen dieet. Het proces van “ketose” is vrij ingewikkeld en het zou enige tijd duren om te beschrijven, maar, in essentie, het werkt door het kappen van koolhydraten beperkt de hoeveelheid bloed glucose beschikbaar is voor het activeren van de “insuline-reactie”. Zonder het activeren van de glucose-insuline respons aantal hormonale veranderingen plaatsvinden die leiden tot het lichaam om te beginnen met het branden van de opgeslagen vet als energie. Dit heeft ook het interessante effect van het veroorzaken van je hersenen om te worden gevoed door wat bekend staat als “ketonlichamen” (dus “ketogeen”) in plaats van de gebruikelijke glucose. Het hele proces is echt heel fascinerend en ik stel voor dat u lees het op. http://planeetwelzijn.com/goji-berry-beoordelingen-meningen-prijs-waar-te-kopen/

Controverse

Alle vormen van ketogeen dieet zijn omstreden. De meeste van de discussie rond het probleem van cholesterol en of ketogeen dieet verhogen of verlagen van de niveaus van HDL “goede” cholesterol en/of een stijging of daling van LDL of “slechte” cholesterol. Het aantal wetenschappelijke studies is het verhogen van jaar op jaar en het is zeker mogelijk om te wijzen op sterke gevallen aan beide kanten van het argument. Mijn conclusie (en dit is slechts mijn mening) is dat ook het geval dat een koolhydraat-beladen dieet heeft negatieve effecten op cholesterol en ik denk dat dat per saldo een ketogeen-dieet is gezonder dan een koolhydraat-zwaar. Interessant is dat er niet zo veel controverse over de vraag of ketogeen dieet werkt of niet (het is algemeen aanvaard dat ze doen); het gaat vooral over hoe ze werken en of dat goed/slecht/onverschillig van een gezondheids-perspectief.

Mijn Ervaring

Ik ben ook een beetje een self-experimenteerder. Ik weet dat dit de aanpak is niet voor iedereen en het heeft een risico-element. Ik heb geëxperimenteerd met een ketogeen dieet voor ongeveer acht jaar. Ik heb soms vervallen, vooral tijdens de vakantie, maar ik keer altijd terug naar het dieet als onderdeel van mijn dagelijkse routine. Ik vind dat ik verlies gemakkelijk de verschillende extra kilo ‘ s die ik tijdens de feestdagen binnen ongeveer twee weken begint het keto dieet weer. Ik denk dat het helpt dat ik echt geniet van het type eten dat ik krijg om te eten door het volgen van dit regime. Veel van het voedsel dat ik graag zijn vrij hoog in eiwit en vet. Ik wel mis, koolhydraat-rijk voedsel zoals pizza en pasta, maar ik denk dat dat het verlies wordt gecompenseerd (sic) door het voordeel dat ze in staat zijn om elke rijke voeding, en nog steeds houden mijn gewicht onder controle. Het spreekt voor zich dat ik heb om te voorkomen dat suikerhoudende voedingsmiddelen, maar ik heb niet veel van een zoete tand en ik kan nog steeds genieten van dingen zoals goede donkere chocolade, in matiging.

Conclusie

Het is moeilijk als je net begint op zoek naar een dieet dat voor u werkt, om te weten waar de waarheid ligt in dit debat; als de wetenschappers niet kunnen uitzoeken hoe gaat u? De eenvoudige waarheid is dat je nodig hebt om jezelf te onderwijzen, wegen de Goji Bessen argumenten, volg dan uw eigen oordeel. Mijn ervaringen zijn overwegend positief, maar u zult ongetwijfeld gehoord hebben van vrienden met problemen op een laag koolhydraat diëten om één of andere reden. Er is niet zoiets als een wonder dieet en de meeste van hen zijn slechts variaties op een thema, maar alle ketogeen-type diëten zijn gebaseerd op een zeer specifieke principe en dat principe is aangetoond voor het opwekken van gewichtsverlies bij veel mensen. Misschien moet je proberen om de basis uw mening op de beschikbare bewijs en niet op anekdotes. Het is uw lichaam en uw gezondheid.

LEAVE A REPLY